Fåglar som ger tur i spel

Home / Fåglar som ger tur i spel

Fåglar som ger tur i spel

Tror du att det finns något som heter tur i spel? Man brukar ju säga att man antingen har tur i kärlek eller just tur i spel. Vilket som stämmer in på mig låter jag vara osagt, men som ett stort fan av både fåglar och spel har jag faktiskt en del vidskepligheter för mig. Många spelare fungerar säkert på samma sätt. Även om man kanske inte tror att lyckoamuletter eller turfåglar så blir det som en ritual som känns bekväm och avslappnande. Och man vet aldrig – kanske finns det en fru fortuna som ser till att man tar hem en vinst då och då! Mina vidskepligheter handlar som sagt om fåglar. Ser jag en grön hackspett när jag är ute och skådar så får jag för mig att jag får tur i spel. Faktum är att senaste gången detta hände, vann jag några hundra på en videoslot på nätet. Om det var fågeln eller om jag bara råkade ha tur i spel är helt enkelt svårt att veta!

Tur i spel och fåglar som lyckoamuletter

Tur i spel – eller skicklighet?

Fåglar har länge varit en symbol för frihet, och för många är det faktiskt också en generell symbol för tur. Det är inte helt ovanligt att man ser en fågel stå på fönsterbrädan, och många tar det nog som en typ av tecken. Som spelälskare tolkar jag det givetvis som en turfågel, särskilt om den har min favoritfärg grön. Om fåglar verkligen ger tur i spel vet jag som sagt inte, men kanske får det mina sinnen att bli extra skarpa. Spel handlar ju som bekant inte enbart om tur, utan ibland också om skicklighet.

Jag spelar till exempel främst poker på nätet och även om det kan vara bra att ha tur i spel så är det ännu viktigare att vara på gott humör och känna sig skärpt för att vinna många händer. Själv tror jag stenhårt på att vackra fåglar ger mig antingen tur när jag spelar spel, eller åtminstone höjer mina pokerförmågor!